Statiunea   Obiective turistice   Localizarea casei   Interioare 
 

  Obiective Turistice

Excursii, posibilitati de pescuit, promenade prin statiune, discoteca, biliard. Excursii la Cabana Muntele Rosu, cu pante pentru schi in apropiere.Acces pe poteca (1h-1h30'') si pe drum auto (8km). Cabana Ciucas cu acces pe poteca la circa 3h. Poiana Stinei loc pitoresc de popas, la poalele culmii Valea Stinei, spre Curmatura Stinei. Casa de vinatoare, pastravarie, punct de plecare spre Cheile Vaii Stinei, spre Curmatura Stinei, spre Pasul Borcuta, Tabla Butii, Virful Siriu (acces pe poteca 3-4h). Sfinxul Bratocei, monument al naturii. Acces pe DN 1 pina la Pasul Bratocea (10km), apoi pe poteca (30-40min). De aici se poate continua urcusul spre Tigaile Mari, virful Ciucas si Cabana Ciucas.

Manastirea Cheia, intemeiata in secolul al XVIII-lea.Arsa in perioada 1832-1835 si refacuta intre anii 1835-1838. Picturi murale ale zugravului Naum si icoane pictate de renumitul pictor Gheorghe Tatarascu.
Manastirea Suzana
situata la 6km este un important punct de atractie pentru turisti. Pictura interioara este realizata de Gheorghe Tatarascu. Puteti vizita aici si un muzeu cu obiecte de arta bisericeasca veche.
Punctul muzeistic Natura vaii Teleajenului cu exemplare de flora si fauna din aceasta zona.


Lacul de acumulare Maneciu, situat la 20 km de Cheia, te asteapta la o partida de pescuit.

Telefon (tarif normal):0722500916

 
NEXT